I vi ste među onima koji već mjesecima rade od kuće?

U početku ste se veselili, a sad, kad radite po cijele dane, stalno imate osjećaj da nemate sve informacije, ne znate se organizirati, totalno ste zbunjeni i uopće vam nije jednostavno. Vaš san o radu od kuće što ste oduvijek željeli rasplinuo se poput balona od sapunice.

No, rad od kuće ima doista puno prednosti, samo je jako važno dobro se organizirati i uspostaviti kvalitetan sustav interne i eksterne komunikacije. Kako se ne otuđiti od kolega koji poput vas sjede u svojim domovima, kako biti učinkovit, a ne raditi po cijele dane, što učiniti s dječicom koja baš ne razumiju zašto se roditelji ne mogu po cijele dane s njima igrati i kako i dalje uživati u svom poslu?

Dosta sam proučavala ovu tematiku budući da već sedmu godinu radim od kuće. U početku sam stalno osjećala krivnju i sjedila bih za računalom najmanje osam sati. Bilo mi je jako čudno i zapravo radila sam po cijele dane, jer sam stalno imala osjećaj da nikad nije dovoljno. Udaljila sam se od ljudi i nije bilo jednostavno. Trebalo mi je dosta vremena da uđem u rutinu koje zapravo i nema, živim dan po dan i pronađem ono što me doista veseli. Pritom nisam zanemarila niti prijatelje niti društveni život.

Ako ste i vi među onima koji se baš ne snalaze u radu od kuće javite mi se i proći ćemo zajedno teme poput kradljivaca vremena, prilagodbe radu od kuće, organizacije vremena, zoom/teams sastanaka i ostalih tema koje vas muče. Pokazat ću vam kako rad od kuće ima jako puno prednosti i kako ih prepoznati, prihvatiti i uživati u svakom radnom danu.